2 renovatieprojecten genomineerd voor de VKG-prijs 2018/2019

Dit jaar werden maar liefst twee door Driessens (vestiging Panheel) uitgevoerde renovatieprojecten genomineerd. Een renovatieproject in Kessel (Limburg) is genomineerd voor de VKG publieksprijs 2018/2019. En een Nul-op-de-Meter project in Tilburg is genomineerd voor de VKG renovatieprijs 2018/2019.

Het genomineerde project Kessel (58 woningen) is een project uit de praktijk.                      
Driessens heeft bij dit renovatieproject de vraag van de opdrachtgever (Woningcorporatie Antares) en vragen van de bewoners verder uitgewerkt binnen een samenwerkingsverband met een dakdekkersbedrijf en een voegersbedrijf. Centraal stonden niet alleen de bouwkosten, maar ook de kosten voor de opdrachtgever en bewoners over een lange levensduur van de woningen.

Uniek renovatieproject naar ‘Nul-op-de-Meter’ in Tilburg
Het primaire doel van de opdrachtgever (Woningcorporatie TBV Wonen Tilburg) voor dit project kan als volgt worden omschreven: de bestaande huurwoningen zodanig verbeteren dat het comfort van het binnenklimaat toeneemt en de energiekosten bij normale omstandigheden en gedrag zodanig afnemen dat de huurders geen verbruikskosten meer hebben voor energie. Deze aanpak staat bekend als ‘Nul-op-de-Meter’.

Driessens Panheel is geen onbekende van de VKG jury.
Jaarlijks wordt door de VKG (Vereniging Kunststof Gevelelementen industrie) de VKG architectuur-, renovatie- en publieksprijs uitgereikt aan in Nederland opgeleverde renovatie- en innovatieve nieuwbouwprojecten. Op 28 mei 2018 worden door de jury de diversen winnaars bekend gemaakt. De afgelopen jaren werden diverse projecten van Driessens vaker genomineerd door de jury bekroond met publieks- en renovatieprijzen.