Toonaangevend in duurzame geveloplossingen voor de bestaande woningbouw.
Bewoners
Driessens staat voor comfortabel wonen. Dat komt tot uiting in de kwaliteit van onze producten, die direct meer comfort, minder onderhoud, een fraaiere woning én een lager energieverbruik opleveren.
Net zo belangrijk is de manier waarop we omgaan met de mensen die onze producten gebruiken. Onze werkplek is uw thuis en daar gaan we respectvol mee om. We communiceren duidelijk over wat u kunt verwachten en als we afspraken maken, dan komen we ze na.
Werknemers
Mensen maken Driessens. Als familiebedrijf hecht Driessens veel waarde aan een veilige en gezonde werkomgeving. Momenteel hebben wij trede 2 van de Veiligheidsladder behaald en we streven naar meer.
We stimuleren onze medewerkers om zich te blijven ontwikkelen: in het vak, maar vooral ook als persoon. We verwachten van onze mensen dat ze meedenken over mogelijke verbeteringen en nieuwe initiatieven binnen de organisatie (Programma ‘Continu verbeteren’).
Driessens vind het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de arbeidsmarkt. Dit bewijst de certificering van het PSO-keurmerk (Prestatieladder socialer ondernemen).
Driessens laat zich veelvuldig zien bij lokale (onderwijs-)instellingen om de positieve band met de directe omgeving te behouden en te versterken. Daarnaast stellen we ons bedrijf regelmatig open voor geïnteresseerden ('Kijken bij Driessens').
Verminderen CO2 uitstoot
De door Driessens toegepaste producten en materialen voldoen aan de hoogste eisen op gebied van isolatie en leveren direct een bijdrage aan de energiebesparing van te renoveren woningen.
Ook met de eigen bedrijfsvoering draagt Driessens bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Zo zijn er in 2023 ruim 400 zonnepanelen op het dak van het bedrijf gelegd, worden onze productiefaciliteiten en transportmiddelen zo efficiënt mogelijk ingezet en is iedere nieuwe bedrijfsauto (deels) elektrisch. De uitstoot die alsnog door ons wagenpark wordt gerealiseerd laten we compenseren.
Materiaalgebruik
Bij het gebruik van materialen ligt de focus van Driessens op kwaliteit en levensduur, het toepassen van gerecycled of hernieuwbaar materiaal én de recyclebaarheid van onze materialen en producten.
Hout is per definitie hernieuwbaar. Maar de productie ervan moet wel op een verantwoorde manier worden beheerd. Driessens is FSC® (Certificaat nr. SCS-COC-000718 / FSC-C003411) en PEFC (Certificaat nr. SCS-PEFC-COC-000718 / PEFC/30-31-712) gecertificeerd.
Kunststof kan meerdere malen worden gerecycled. Standaard wordt in onze kunststof profielen al meer dan 40% gerecycled materiaal toegepast. En met nieuwe ontwikkelingen kunnen we kozijnen maken die bijna volledig zijn gemaakt van gerecycled materiaal.
Oude kunststof kozijnen en het productie afval uit onze fabriek worden rechtstreeks terug geleverd aan onze profielleverancier Veka. Dit materiaal wordt vervolgens opnieuw toegepast in onze kozijnprofielen.
Daarnaast sluiten we onze ogen ook niet voor alternatieve materialen en productie-methodes. We zijn continu op zoek naar de meest duurzame oplossingen op de markt.
Onze werkzaamheden zijn gericht op het verbeteren en toekomstbestendig maken van woningen met lagere onderhouds- en energiekosten. Door esthetische, bouwfysische en ecologische verbetering geven we woningen en woongebouwen een langere of hernieuwde levensduur én dragen we bij aan een betere leefomgeving.
Door vroegtijdig mee te denken met de opdrachtgever bewerkstelligen we een kort ontwikkelingsproces. Zo besparen we aan de voorkant op ontwikkelingskosten én dragen we bij aan een efficiënte uitvoering van het project. Bijvoorbeeld door processen op elkaar af te stemmen, transporten te beperken, afvalstromen te reguleren, en materiaalverspilling tegen te gaan.
Maar we kijken verder. Verder dan de korte termijn, verder dan de lopende projecten en verder dan ons eigen bedrijf. Driessens wil aktief bijdragen aan een circulaire geveleconomie. We hechten waarde aan het opbouwen van duurzame partnerschappen met zowel opdrachtgevers als leveranciers. We willen relaties opbouwen waarbij we elkaar versterken. Door open en eerlijk zaken te doen, duidelijk te communiceren, afspraken na te komen en elkaar blijven stimuleren om de belasting op mens en milieu verminderen.
Door actief deel te nemen in branche organisaties zoals het VKG en de NBVT willen we kennis delen en gezamenlijk werken aan innovaties die de markt kunnen helpen richting een duurzame toekomst.